4 Şubat 2017 Cumartesi

YUNAN DONANMASININ HAYALET GEMİSİ

Yunanistan Deniz Kuvvetleri Akdeniz'deki hatırı sayılı donanmalardan birine sahiptir. Çeşitli tipte gemiler denizaltılar ve silah sistemlerine sahip olan Yunan Deniz Kuvvetlerinde geçmişte çoğunlukla ABD ihtiyaç fazlası gemiler görev yapmıştır.

Şimdi... ABD deniz Kuvvetlerinin yapmış olduğu iddia edilen Philadelphia deneyi ile ilgili okumuşsunuzdur. Yine de bilmeyenler için kısaca özetlemek istiyorum. İddiaya göre ABD donanmasına ait bir destroyer olan DE 173 borda numaralı USS Eldridge, 1943 yılı yazı ve sonbaharında Philadelpihia deneyi olarak anılan iki deneye tabi tutulmuş, birinci deneyde gemi gözle görülmez hale gelmiş, ikinci deneyde ise gemi bir anda Philadelphia'dan 320 km uzakta olan Norfolk Virginia'ya "ışınlanarak" gidip gelmiştir. ABD Deniz Kuvvetleri tarafından inkar edilen deney sonunda, gemide bulunan askerlerin bir kısmının gemi gövdesi ile bütünlemiş olduğu, bir kısmının akli dengesini yitirdiği, bir kısmının içlerinin dışlarına çıktığı, bir kısmının da kaybolduğu, gemideki anormalliklerin daha sonra da devam ettiği iddia edilmiştir.

USS Eldridge

USS Eldridge, Cannon sınıfı bir destroyer olup 27 Ağustos 1943'te denize indirilmiş ve İkinci Dünya Savaşında çoğunlukla Akdeniz'de görev yapmıştır. Savaşın sona ermesi ile 1951 yılında Amerikan askeri yardımı çerçevesinde aynı sınıftan olan USS Slater (DE 766), USS Ebert (DE 768) ve Garfield Thomas (DE 193) ile birlikte Yunanistan'a hibe edilmiştir. USS Eldridge Yunan Deniz Kuvvetlerinde Leon II (D-54) ismi ve borda numarası ile 1992 yılına kadar görev yapmıştır.

Leon II (D-54)

Yunan donanmasında iken çoğunlukla Türk karasuları sınırında Doğu Ege ve On iki ada civarında görev yapan gemi son yıllarında eğitim gemisi olarak da kullanılmıştır. İşin ilginç yanı, gemi ile ilgili şikayet ve dedikodular devam etmiş, gemide bulunan Yunanlı subay ve erlerin açıklanamayan olaylarla karşı karşıya geldikleri iddia edilmiştir. Yunan silahlı kuvvetlerinde hatırı sayılır bir "hayalet" faaliyeti bulunmayan sivil hayatta ise para makinesi olabilecek olan bu geminin sonu da hazindir.
Leon II (D-54)

Yunan donanmasında Aetos II (D-01) ismi ve borda numarası ile görev yapan USS Slater (DE 766) görevden alındıktan sonra 1993 yılında ABD Destroyers Escort Sailors Association tarafından 275.000 Dolara satın alınıp müze haline getirilirken çok büyük bir üne sahip, büyük bir pazarlama potansiyeli bulunan USS Eldridge yani Leon II (D-54) maalesef 1999 yılında Pire merkezli V&J Scrapmetal Trading Ltd. şirketi tarafından sökülmüş ve yok edilmiştir. Şüpheciler bunun deney ile ilgili kanıtların ortadan kaldırılması için özellikle yapıldığını iddia edecektir.
USS Slater (DE 766) ise bugün Albany, New York'ta Hudson nehri üzerinde müze olarak emeklilik hayatı sürmektedir.
USS Slater

DRACULA TÜRK MÜYDÜ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder